JADŁOSPIS OD 30.01.2023 DO 10.02.2023
Lp. |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
uwagi |
Pon. 30.01 |
Kasza manna na mleku.Bułka graham ,masło,powidło śliwkowe. Herbata czarna z cukrem i cytryną. Banan ogórek papryka |
Żurek z kiełbaską i ziemniakami. Makaron z serem białym i polewą truskawkową. Kompot z owoców mieszanych. |
Chlebżytni,masło,wędlina, Ogórek kiszony szczypiorek.Herbata malinowa . |
Ok Kcal 889,25 Białko32,77 Tłuszcz27,02 Węglow123,76 |
Wt. 31.01 |
Kakao(kakao naturalne ,mleko,cukier). Chleb pszenny ,masło,pasta jajeczna ze szczypiorkiem(jajkogotowane,majonez, jogurt naturalny,szczypiorek). Gruszka. |
Zupa jarzynowa (kurczak,makaron,mieszanka warzyw mrożonch,marchew,pietruszka, cebula,śmietana 18%).Szybkie gołąbki w sosie pomidorowym(karkówka wieprzowa,ryż,jaja,kasza manna,olej,kapusta biała,przec pomidorowy). Kompot z owoców mrożonych |
Kisiel owocowy . Chałka z masłem |
Ok. Kcal813,87 Białko30,91 Tłuszcz27,51 Węglow106,76 |
Śr. 01.02 |
Herbata czarna z cukrem i cytryną. Chleb graham z masłem ,parówka wieprzowa.Jabłko. Ogórek pomidorki koktajlowe. |
Zupa ogórkowa (ogórek kiszony,ryż marchew,pietruszka,cebula,śmietana 18%). Pierogi ruskie(ziemniaki,jaja,mąka ser biały słonina). Marchewka z chrzanem. Kompot z owoców mrożonych. |
Legumina(kasza manna,mleko) z sokiem malinowym chrupki kukurydziane. |
Ok Kcal865,29 Białko29,40 Tłuszcz34,50 Węglow104,97 |
Czw. 02.02 |
Kawa zbożowa na mleku. Chleb pszenno-żytni ,masło, Filet z makreli w pomidorach. Jabłko papryka,ogórek. |
Zupa kminkowa z ziemniakami(kurczak,cebula, marchew,pietruszka,natka,kminek,śmietana 18). Makaron spagetti z mięsem wołowym w sosie pomidorowym. Kompot z owoców mrożonych. |
Pudding z ryżowy z frużeliną truskawkową.
|
Ok Kcal846,36 Białko36,84 Tłuszcz30,26 Węglow102,40 |
Pt. 03.02 |
Płatki jęczmienne na mleku. Bułka pszenna ,masło,dżem owocowy. Herbata czarna z cukrem i cytryną. Jabłko. |
Zupa grochowa z kiełbaską ikluseczkami(marchew pietruszka,cebula,groch omielany,przypr zacierka) Ziemniaki,jajko sadzone, Surówka z kapusty pekińskiej marchewki jabłka Kompot z owoców mrożonych. |
Maślanka bananowa. Biszkopt wyrób własny |
Ok Kcal834,61 Białko33,43 Tłuszcz23,39 Węglow116,92 |
Pon. 06.02 |
Kawa zbożowa(kawa zbożowa ,mleko,cukier).Chleb żytni ,masło,wędlina,pomidor, ogórek.Banan |
Zupa szpinakowa (kurczak,cebula,marchew pietruszka,ryż,śmietana 18% szpinak mr). Makaron zapiekany z jabłkami z cynamonem .Kompot z owoców mrożonych. |
Ciasto kakaowe z jabłkami-wyrób własny, Herbata z cukrem Jogurt owocowy. |
Ok. 902,41 kcal |
Wt. 07.02 |
Płatki kukurydziane na mleku. Chleb graham ,masło,ser żółty , pomidor,szczypiorek.Jabłko. |
Zupa kalafiorowa(kurczak,kalafior,marchew, pietruszka,cebula,śmietana 18%,makaron) Zapiekanka ziemniaczana z mięsem. Buraczki tarte z chrzanem.Kompot |
Panna cotta z sosem brzoskwiniowym. Chrupki kukurydziane. |
Ok. 1084,06 kcal |
Śr. 08.02 |
Kakao(kakao naturalne,mleko,cukier). chleb pszenny,masło,jajko gotowane,szczypiorek,rzodkiewka. Klementynka. |
Zupa ziemniaczana(kurczak,ziemniaki, marchew,pietruszka,śmietana 18%cebula). Makaron razowy ze szpinakiem dynią i śmietaną. Kompot. |
Chleb pszenno-żytni,masło, wędlina,ogórek kiszony. Herbata malinowa z cukrem. |
Ok. 947,23 kcal |
Czw. 09.02 |
Płatki owsiane na mleku. Bułka pszenna ,masło,dżem owocowy. Herbata czarna cukrem i cytryną. Banan. |
Zupa pomidorowa z ryżem(kości schabowe, marchew,pietruszka,cebula,przecier pomido- rowy,śmietana 18%,natka). Ziemniak,kotlet schabowy(schab,jajko,bułka tarta,olej,przyprawy).Kapusta kiszona duszona.Kompot z owoców mieszanych |
Budyń waniliowy.(mleko,budyń w proszku).Pieczywo chrupkie kukurydziane. |
Ok. 1012,62 kcal |
Pt. 10.02 |
Kasza jaglana na mleku.Weka pszenna z masłem,ser biały,miód. Jabłko. Herbata czarna z cukrem i cytryną. |
Zupa koperkowa z tartym ciastem(kurczak, marchew,pietruszka,cebula,śmietana 18%). Ryż żółty,dorsz pieczony z papryką, Bukiet warzyw gotowany. Kompot z owoców mrożonych. |
Chałka z masłem, Mleko waniliowe. |
Ok. 922,16 kcal |
Podkreślono posiłki w których znajdują się alergeny .W naszej kuchni używane są produkty zawierające następujące alergeny pokarmowe :zboża zawierające gluten :pszenica ,żyto ,owies ,orkisz produkty pochodne. Jaja i produkty pochodne(np. panierka). Ryby i produkty pochodne(np. pasty rybne).Składniki zup :seler i produkty pochodne (składniki przypraw).Świeże warzywa i owoce .Produkty mleczne :nietolerancja cukru mlekowego-laktozy ,alergia na białka mleka krowiego.
INTENDENT KUCHARZ DYREKTOR