Witaj na naszej stronie

Gra edukacyjna

Realizowane programy

 

Kliknij w obrazek by otrzymać więcej wiadomości

JADŁOSPIS  OD 23.05.2022 DO 03.06.2022

Lp.

   Śniadanie

       Obiad

   Podwieczorek

  Uwagi

Pon.

23.05

Grysik na mleku.Bułka pszenna z masłem,powidło śliwkowe.

Herbata czarna z sokiem malinowym.

Banan.

Żurek(woda,mąka,żytnia,pszenna,pł.owsiane

czosnek)z ziemniakami i kiełbaską.

Jabłko w cieście naleśnikowym(mąka,mleko

jaja,cukier,pr.do pieczenia).Kompot z owoców

Chleb żytni z masłem,wedlina

papryka ogórek.

Herbata miętowa z sokiem malinowym.

ok.

1105,21

kcal

Wt.

24.05

Kakao(mleko,kakao naturalne,cukier)

Chleb wiejski z masłem,jajko gotowane

pomidor szczypiorek.Jabłko.

Zupa szpinakowa z makaron(kurczak,

marchew,pietruszka,cebula,natka,przecier

pomidorowy,śmietana18%,kasza pęczak).

Ryż biały filet drobiowy w śmietanie z porem i marchewką.Kompot z owoców

Chałka pszenna z masłem,

dżem truskawkowy,

kakao(mleko,kakao naturalne,cukier).

ok.

1000,00

kcal

Śr.

25.05

Płatki owsiane na mleku,chleb graham

z masłem,wędlina,ogórek zielony

szczypiorek,herbata koperkowa z cukrem

brzoskwinia.

Zupa jarzynowa z makaronem(kurczak,

marchew,pietruszka,cebula,miesz warzyw

8 skł mrożona,śmietana 18%).

Pierogi leniwe(mąka,ser biały,ziemniaki,jaja)

z brzoskwinią.Kompot.

Mleko drożdżówka z serem.

ok.

1041,92

kcal

Czw.

26.05

Płatki kukurydziane na mleku.

Bułka wieloziarnista z masłem,twaróg półtłusty,miód wielokwiatowy.

Herbata malinowa.

Jabłko.

Zupa ogórkowa z ryżem(kurczak,marchew,

ogórek kiszony,pietruszka,cebula,ryż,

śmietana).

Makaron spagetti z mięsem wieprzowo-

wołowym w sosie pomidorowym.Kompot

Legumina (kasza manna,mleko)

z sokiem malinowym.

ok.

992,26

kcal

Pt.

27.05

Kawa zbożowa z mlekiem

Chleb żytni z masłem,ser żółty,sałata

pomidor,ogórek szczypiorek.Jabłko.

Zupa grochowa z kiełbaską i kluseczkami

(groch,marchew,pietruszka,cebula,

zacierka,kiełbasa głogowska,przyprawy)

Ziemniaki,kotleciki jajeczne mizeria ze śmietanaKompot z owoców mieszanych.

Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym.

ok.

950,21

kcal

 

Pon.

30.05

Płatki jęczmienne na mleku chleb wieloziarnisty  z masłem,wędlina

ogórek ,pomidor,szczypiorek.Banan

Zupa brokułowa z ryżem(kurczakmarchew

pietruszka,cebula,brokuł,natka śmietana 18)

Makaron,twaróg półtłusty, polewa truskawkowa.Kompot z owoców mieszanych

Kisiel z jabłkiem

Ciasteczko jaglane.

ok.

1083,70

kcal

Wt.

31.05

Zacierka na mleku.Chleb graham z masłem,pasta jajeczna ze szczypiorkiem

(jajko,szczypiorek,majonez jog,natur)

Herbata owocowa z cukrem.Jabłko

Krupnik(kości wp,marchew seler por kap wł

pietruszka,cebula,natka śmietana 18).

Kluski śląskie(ziemniaki,maka ziemniaczana,

jaja)schab duszony w sosie własnym

(mąka,olej,przyprawy).

Marchewka z groszkiem Kompot z owoców

Budyńśmietankowy(cukier,

skrobia ziemniaczna,skrobia kukurydziana,aromat,barwnik) z sokiem malinowym.

ok.

1000,00

kcal

Śr.

01.06

Kawa zbożowa z mlekiem

Chleb żytni z masłem,wędlina sałata

pomidor szczypiorek.Banan.

Zupa ziemniaczana(kurczak,marchew,cebula

pietruszka,śmietana 18%,ziemniaki,natka).

Ryż z truskawkami i bitą śmietaną.

Kompot z owoców mieszanych

Pudding ryżowy z frużeliną

truskawkową(mleko,ryż,miód

truskawki,cukier,mąka

ziemniaczana).

ok.

964,84

kcal

Czw.

02.06

Kawa zbożowa z mlekiem.Bułka

pszenna z masłem,dżem truskawkowy.

Jabłko.

Zupa kalafiorowa z makaronem(kurczak,natk

marchew,pietruszka,cebula,kalafior,śmietana

Ziemniaki,filet z indyka duszony w sosie własnym. Sałata zielona ze śmietaną

Kompot z owoców mieszanych.

Gofry z bitą śmietaną i owocami.

ok.

964,84

kcal

Pt.

03.06                                                                 

Kakao(mleko,kakao naturalne,cukier).

Chleb żytni z masłem,ser żółty,

ogórek,papryka.Jabłko

Zupa pomidorowa z ryżem(kurczak,cebula,

marchew,pietruszka,przec pomidorowy,

ryż,natka,śmietana 18%).

Ziemniaki pulpety rybne w sosie koperkowym.Bukiet warzyw gotowanyKompot z owoców mieszanych.

Galaretka jogurtowa

(galaretka owocowa,jogurt

naturalny)

ok.

1006,76

kcal

 

Pogrubioną czcionką zaznaczono posiłki  w których znajdują się alergeny .W naszej kuchni  używane są produkty zawierające następujące alergeny pokarmowe :zboża zawierające gluten :pszenica ,żyto ,owies ,orkisz produkty pochodne. Jaja i produkty pochodne(np. panierka). Ryby i produkty pochodne(np. pasty rybne).Składniki zup :seler i  produkty pochodne (składniki przypraw).Świeże warzywa i owoce .Produkty mleczne :nietolerancja cukru mlekowego-laktozy ,alergia na białka mleka krowiego.