Witaj na naszej stronie

Gra edukacyjna

Realizowane programy

 

Kliknij w obrazek by otrzymać więcej wiadomości

JADŁOSPIS  OD 30.01.2023 DO 10.02.2023

 

Lp.

                        Śniadanie

                            Obiad

               Podwieczorek

uwagi

Pon.

30.01

Kasza manna na mleku.Bułka graham ,masło,powidło śliwkowe.

Herbata czarna z cukrem i cytryną.

Banan ogórek papryka

Żurek  z kiełbaską i ziemniakami.

Makaron z serem białym i polewą truskawkową.

Kompot z owoców mieszanych.

Chlebżytni,masło,wędlina,

Ogórek kiszony

szczypiorek.Herbata malinowa .

Ok

Kcal 889,25

Białko32,77

Tłuszcz27,02

Węglow123,76

Wt.

31.01

Kakao(kakao naturalne ,mleko,cukier).

Chleb pszenny ,masło,pasta jajeczna ze szczypiorkiem(jajkogotowane,majonez,

jogurt naturalny,szczypiorek).

Gruszka.

Zupa jarzynowa (kurczak,makaron,mieszanka

warzyw mrożonch,marchew,pietruszka,

cebula,śmietana 18%).Szybkie gołąbki w sosie

pomidorowym(karkówka wieprzowa,ryż,jaja,kasza manna,olej,kapusta biała,przec pomidorowy).

Kompot z owoców mrożonych

Kisiel owocowy .

Chałka z masłem

Ok.

Kcal813,87

Białko30,91

Tłuszcz27,51

Węglow106,76

Śr.

01.02

Herbata czarna z cukrem i cytryną.

Chleb graham z masłem ,parówka wieprzowa.Jabłko.

Ogórek pomidorki koktajlowe.

Zupa ogórkowa (ogórek kiszony,ryż

marchew,pietruszka,cebula,śmietana 18%).

Pierogi ruskie(ziemniaki,jaja,mąka ser biały słonina).

Marchewka z chrzanem.

Kompot z owoców mrożonych.     

Legumina(kasza manna,mleko) z

sokiem malinowym

chrupki kukurydziane.

Ok

Kcal865,29

Białko29,40

Tłuszcz34,50

Węglow104,97

Czw.

02.02

Kawa zbożowa na mleku.

Chleb pszenno-żytni ,masło,

Filet z makreli w pomidorach.

Jabłko papryka,ogórek.

Zupa kminkowa z ziemniakami(kurczak,cebula,

marchew,pietruszka,natka,kminek,śmietana 18).

Makaron spagetti z mięsem wołowym w sosie pomidorowym.

Kompot z owoców mrożonych.

Pudding z ryżowy

z frużeliną truskawkową.

 

 

Ok

Kcal846,36

Białko36,84

Tłuszcz30,26

Węglow102,40

Pt.

03.02

Płatki jęczmienne na mleku.

Bułka pszenna ,masło,dżem owocowy.

Herbata czarna z cukrem i cytryną.

Jabłko.

Zupa grochowa z kiełbaską ikluseczkami(marchew pietruszka,cebula,groch omielany,przypr zacierka)

Ziemniaki,jajko sadzone,

Surówka z kapusty pekińskiej marchewki jabłka

Kompot z owoców mrożonych.

Maślanka bananowa.

Biszkopt wyrób własny

Ok

Kcal834,61

Białko33,43

Tłuszcz23,39

Węglow116,92

 

 

Pon.

06.02

Kawa zbożowa(kawa zbożowa ,mleko,cukier).Chleb żytni ,masło,wędlina,pomidor,

ogórek.Banan

Zupa szpinakowa (kurczak,cebula,marchew

pietruszka,ryż,śmietana 18% szpinak mr).

Makaron zapiekany z jabłkami z cynamonem .Kompot z owoców mrożonych.

Ciasto kakaowe z jabłkami-wyrób własny,

Herbata z cukrem

Jogurt owocowy.

Ok.

902,41

kcal

Wt.

07.02

Płatki kukurydziane na mleku.

Chleb graham ,masło,ser żółty ,

pomidor,szczypiorek.Jabłko.

Zupa kalafiorowa(kurczak,kalafior,marchew,

pietruszka,cebula,śmietana 18%,makaron)

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem.

Buraczki tarte z chrzanem.Kompot

Panna cotta z sosem brzoskwiniowym.

Chrupki kukurydziane.

Ok.

1084,06

kcal

Śr.

08.02

Kakao(kakao naturalne,mleko,cukier).

chleb pszenny,masło,jajko gotowane,szczypiorek,rzodkiewka.

Klementynka.

Zupa ziemniaczana(kurczak,ziemniaki,

marchew,pietruszka,śmietana 18%cebula).

Makaron razowy ze szpinakiem dynią i śmietaną.

Kompot.

Chleb pszenno-żytni,masło,

wędlina,ogórek kiszony.

Herbata malinowa z cukrem.

Ok.

947,23

kcal

Czw.

09.02

Płatki owsiane na mleku.

Bułka pszenna ,masło,dżem owocowy.

Herbata czarna cukrem i cytryną.

Banan.

Zupa pomidorowa z ryżem(kości schabowe,

marchew,pietruszka,cebula,przecier pomido-

rowy,śmietana 18%,natka).

Ziemniak,kotlet schabowy(schab,jajko,bułka tarta,olej,przyprawy).Kapusta kiszona duszona.Kompot z owoców mieszanych

Budyń waniliowy.(mleko,budyń w

proszku).Pieczywo chrupkie kukurydziane.

Ok.

1012,62

kcal

Pt.

10.02

Kasza jaglana na mleku.Weka pszenna z masłem,ser biały,miód.

Jabłko.

Herbata czarna z cukrem i cytryną.

Zupa koperkowa z tartym ciastem(kurczak,

marchew,pietruszka,cebula,śmietana 18%).

Ryż żółty,dorsz pieczony z papryką,

Bukiet warzyw gotowany.

Kompot z owoców mrożonych.

Chałka z masłem,

Mleko waniliowe.

Ok.

922,16

kcal

 

 Podkreślono posiłki  w których znajdują się alergeny .W naszej kuchni  używane są produkty zawierające następujące alergeny pokarmowe :zboża zawierające gluten :pszenica ,żyto ,owies ,orkisz produkty pochodne. Jaja i produkty pochodne(np. panierka). Ryby i produkty pochodne(np. pasty rybne).Składniki zup :seler i  produkty pochodne (składniki przypraw).Świeże warzywa i owoce .Produkty mleczne :nietolerancja cukru mlekowego-laktozy ,alergia na białka mleka krowiego.

                 INTENDENT                                                                        KUCHARZ                                                               DYREKTOR