Jadłospis

JADŁOSPIS  OD 29.04.2024 DO 10.05.2024

Lp.

  Śniadanie

   Obiad

  Podwieczorek

Uwagi

Pon.

29.04

Płatki kukurydziane  na mleku,bułka pszenna z masłem,

dżem owocowy.

Herbata(napar z czarnej herbaty z cukrem i cytryną),Banan ogórek papryka

Zupa porowa z serkiem topionym i grzankami

(kurczak por cebula masło serek topiony śmietana ser żółty natka).

Makaron z jabłkami .

Kompot z owoców mieszanych.

Chleb żytni z masłem,wędlina,pomidor,

Ogórek kiszony

Herbata czarna z sokiem malinowym.

ok.

kcal1120,40

białko30,01

tłuszcz59,56

węg.137,22

Wt.

30.04

Kakao(kakao naturalne,mleko,cukier).

Chleb pszenno-żytni z masłem,pasta jajeczna,ogórek papryka szczypiorek.

jabłko

Zupa pomidorowa z pęczakiem(kurczak,marchew,

cebula,natka,przec.pomidorowy,śmietana 18%)

Ziemniaki,eskalopki drobiowe(filet z indyka,jaja,mąka,olej), fasolka szparagowa.

Kompot z owoców mieszanych.

Koktajl mleczny z bananem(jogurt naturalny kefir banan)

Chałka  pszenna.

ok.

kcal921,72

białko35,26

tłuszcz36,14

weg.108,49

Śr.

01.05

 

 

 

                  ŚWIĘTO

 

 

 

 

 

Czw.

02.05

Kawa zbożowa z mlekiem

Chleb graham z masłem ser zółty

Pomidor ogórek szczypiorek jabłko.

Zupa ogorkowa z ryżem(kurczak og kisz marchewka

Pietruszka cebula śmiet 18% ryz natka)

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem cukinią

papryką pomidorami i serem mozzarellą

kompot z owoców mieszanych

Budyń waniliowy

Chrupki kukurydziane banan

 

ok.

kcal886,26

białko35,63

tłuszcz25,18

weg.124,26

Pt.

03.05

 

 

 

          ŚWIĘTO

 

 

 

 

Pon.

06.05

Płatki jęczmienne na mleku.

Bułka pszenna z masłem,dżem brzoskwiniowy.Herbata czarna z cukrem i cytryną.Banan.

Ogórek papryka

Zupa kminkowa z ziemniakami(kurczak,         

cebula,marchew,pietruszka,ziemniaki,natka,

śmietana 18%,kminek,przyprawy).

Makaron razowy z dynią i szpinakiem.Fasolka szparagowa gotowana

Kompot z owoców mieszanych.

Zapiekanki z serem i szynką ketchup.

Herbata mietowa z sokiem malinowym.

Jogurt owocowy 150g

ok.

kcal963,27

białko32,83

tłuszcz27,58

węg.141,52

Wt.

07.05

Płatki kukurydziane z mlekiem.

Bułka ziarnista z masłem,serek śmietankowy,miód.Jabłko.

ogórek kiszony papryka

Zupa brokułowa z makaronem(kurczak,pietruszka,

marchew,cebula,brokuły,makaron,śmietana 18%).

Kopytka bitki wieprzowe z pieczarkami.Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką.kompot

Mleko weka pszenna z masłem powidło śliwkowe.

ok.

kcal954,87

białko32,37

tłuszcz21,25

węg.152,59

Śr.

08.05

Kawa zbozowa z mlekiem

Chleb żytni z masłem wędlina

Herbata czarna z cukrem icytryną.Jabłko.ogórek marchewka

Zupa grochowa z kiełbaska i zacierką(kiełbasa głogowska,groch łuskany,marchew,pietruszka,cebula,

natka).Makaron z serem i brzoskwinią.

Kompot z owoców mieszanych.

Maślanka naturalna z

bananem.

Chałka z masłem

herbatniki

ok.

kcal932,57

białko39,48

tłuszcz21,18

weg.140,97

Czw.

09.05

Kasza manna  na mleku.

Bułka wieloziarnista,ser biały,dżem

owocowy.Herbata czarna z cukrem

i cytryną.Jabłko marchewka ogórek

Ryż na rosole(kurczak,ryż,marchew,cebula,

pietruszka,natka,seler,por,kap.włoska).

Ziemniaki,kotlet wieprzowy mielony, buraczki z chrzanem.Kompot z owoców mieszanych.

Mleko,ciasto kakaowe z serem -wyrób własny.

 

ok.

kcal886,26

białko35,63

tłuszcz25,18

weg.124,26

Pt.

10.05

Kasza jaglana na mleku.

Chleb pszenny z masłem,jajko gotowane szczypiorek pomidor,ogórek

Herbata czarna z cukrem i cytryną.

Banan.

Zupa koperkowa z kluseczkami(kurczak,marchew,

pietruszka cebula natka śmietana 18%koperek zacierka)

Ryż kolorowy z warzywami kotleciki rybne mielone

( miruna filet,jaja,maka,bułka cebula przyprawy

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką

Kompot z owoców mieszanych.

Legumina(mleko,kasza manna) z sokiem malinowym.

ok.

kcal959,44

białko37,45

tłuszcz26,82

węg.138,02

Pogrubioną czcionką zaznaczono posiłki  w których znajdują się alergeny .W naszej kuchni  używane są produkty zawierające następujące alergeny pokarmowe :zboża zawierające gluten :pszenica ,żyto ,owies ,orkisz produkty pochodne. Jaja i produkty pochodne(np. panierka). Ryby i produkty pochodne(np. pasty rybne).Składniki zup :seler i  produkty pochodne (składniki przypraw).Świeże warzywa i owoce .Produkty mleczne :nietolerancja cukru mlekowego laktozy ,alergia na białka mleka krowiego. Z przyczyn niezależnych i obiektywnych jadłospis może ulec zmianieINTENDENT                                                                        KUCHARZ                                                               DYREKTOR

 

 

 

BIP

Facebook

Witaj na naszej stronie