JADŁOSPIS OD 29.04.2024 DO 10.05.2024
Lp. |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Uwagi |
Pon. 29.04 |
Płatki kukurydziane na mleku,bułka pszenna z masłem, dżem owocowy. Herbata(napar z czarnej herbaty z cukrem i cytryną),Banan ogórek papryka |
Zupa porowa z serkiem topionym i grzankami (kurczak por cebula masło serek topiony śmietana ser żółty natka). Makaron z jabłkami . Kompot z owoców mieszanych. |
Chleb żytni z masłem,wędlina,pomidor, Ogórek kiszony Herbata czarna z sokiem malinowym. |
ok. kcal1120,40 białko30,01 tłuszcz59,56 węg.137,22 |
Wt. 30.04 |
Kakao(kakao naturalne,mleko,cukier). Chleb pszenno-żytni z masłem,pasta jajeczna,ogórek papryka szczypiorek. jabłko |
Zupa pomidorowa z pęczakiem(kurczak,marchew, cebula,natka,przec.pomidorowy,śmietana 18%) Ziemniaki,eskalopki drobiowe(filet z indyka,jaja,mąka,olej), fasolka szparagowa. Kompot z owoców mieszanych. |
Koktajl mleczny z bananem(jogurt naturalny kefir banan) Chałka pszenna. |
ok. kcal921,72 białko35,26 tłuszcz36,14 weg.108,49 |
Śr. 01.05 |
ŚWIĘTO |
|
||
Czw. 02.05 |
Kawa zbożowa z mlekiem Chleb graham z masłem ser zółty Pomidor ogórek szczypiorek jabłko. |
Zupa ogorkowa z ryżem(kurczak og kisz marchewka Pietruszka cebula śmiet 18% ryz natka) Zapiekanka makaronowa z kurczakiem cukinią papryką pomidorami i serem mozzarellą kompot z owoców mieszanych |
Budyń waniliowy Chrupki kukurydziane banan
|
ok. kcal886,26 białko35,63 tłuszcz25,18 weg.124,26 |
Pt. 03.05 |
ŚWIĘTO
|
|
||
Pon. 06.05 |
Płatki jęczmienne na mleku. Bułka pszenna z masłem,dżem brzoskwiniowy.Herbata czarna z cukrem i cytryną.Banan. Ogórek papryka |
Zupa kminkowa z ziemniakami(kurczak, cebula,marchew,pietruszka,ziemniaki,natka, śmietana 18%,kminek,przyprawy). Makaron razowy z dynią i szpinakiem.Fasolka szparagowa gotowana Kompot z owoców mieszanych. |
Zapiekanki z serem i szynką ketchup. Herbata mietowa z sokiem malinowym. Jogurt owocowy 150g |
ok. kcal963,27 białko32,83 tłuszcz27,58 węg.141,52 |
Wt. 07.05 |
Płatki kukurydziane z mlekiem. Bułka ziarnista z masłem,serek śmietankowy,miód.Jabłko. ogórek kiszony papryka |
Zupa brokułowa z makaronem(kurczak,pietruszka, marchew,cebula,brokuły,makaron,śmietana 18%). Kopytka bitki wieprzowe z pieczarkami.Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką.kompot |
Mleko weka pszenna z masłem powidło śliwkowe. |
ok. kcal954,87 białko32,37 tłuszcz21,25 węg.152,59 |
Śr. 08.05 |
Kawa zbozowa z mlekiem Chleb żytni z masłem wędlina Herbata czarna z cukrem icytryną.Jabłko.ogórek marchewka |
Zupa grochowa z kiełbaska i zacierką(kiełbasa głogowska,groch łuskany,marchew,pietruszka,cebula, natka).Makaron z serem i brzoskwinią. Kompot z owoców mieszanych. |
Maślanka naturalna z bananem. Chałka z masłem herbatniki |
ok. kcal932,57 białko39,48 tłuszcz21,18 weg.140,97 |
Czw. 09.05 |
Kasza manna na mleku. Bułka wieloziarnista,ser biały,dżem owocowy.Herbata czarna z cukrem i cytryną.Jabłko marchewka ogórek |
Ryż na rosole(kurczak,ryż,marchew,cebula, pietruszka,natka,seler,por,kap.włoska). Ziemniaki,kotlet wieprzowy mielony, buraczki z chrzanem.Kompot z owoców mieszanych. |
Mleko,ciasto kakaowe z serem -wyrób własny.
|
ok. kcal886,26 białko35,63 tłuszcz25,18 weg.124,26 |
Pt. 10.05 |
Kasza jaglana na mleku. Chleb pszenny z masłem,jajko gotowane szczypiorek pomidor,ogórek Herbata czarna z cukrem i cytryną. Banan. |
Zupa koperkowa z kluseczkami(kurczak,marchew, pietruszka cebula natka śmietana 18%koperek zacierka) Ryż kolorowy z warzywami kotleciki rybne mielone ( miruna filet,jaja,maka,bułka cebula przyprawy Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką Kompot z owoców mieszanych. |
Legumina(mleko,kasza manna) z sokiem malinowym. |
ok. kcal959,44 białko37,45 tłuszcz26,82 węg.138,02 |
Pogrubioną czcionką zaznaczono posiłki w których znajdują się alergeny .W naszej kuchni używane są produkty zawierające następujące alergeny pokarmowe :zboża zawierające gluten :pszenica ,żyto ,owies ,orkisz produkty pochodne. Jaja i produkty pochodne(np. panierka). Ryby i produkty pochodne(np. pasty rybne).Składniki zup :seler i produkty pochodne (składniki przypraw).Świeże warzywa i owoce .Produkty mleczne :nietolerancja cukru mlekowego laktozy ,alergia na białka mleka krowiego. Z przyczyn niezależnych i obiektywnych jadłospis może ulec zmianieINTENDENT KUCHARZ DYREKTOR